Îți dorești un zâmbet perfect? Uite cum îl poți obține…

Se spune că un zâmbet perfect este cartea noastră de vizită, prin urmare, se impune a fi un aspect de care trebuie să avem grijă cu mare atenție, pentru a îl păstra perfect de-a lungul vieții.

Iată 6 secrete care te pot ajuta să ai un zâmbet perfect:

  1. Vizitele frecvente la medicul dentist.

Știm dintotdeauna că trebuie să vizităm medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. “De cel puțin”, deoarece acest interval reprezintă de fapt doar jumătate din intervalul recomandat. Un adult ar trebui să își controleze dantura o dată la fiecare trei luni pentru ca bacteriile acumulate în această perioadă să fie eficient înlăturate. Știm, poate sună costisitor, totuși, dacă punem în balanță sumele necesitate în cazul unei intervenții, atunci când situația este deja agravată, cu siguranță putem concluziona că merită investiția.

  1. Dacă îți este frică de vizita la medicul dentist deoarece o asociezi cu durerea, cu siguranță nu ai găsit medicul potrivit.

Medicamentația și aparatura disponibile în zilele noastre sunt suficient de avansate astfel încât să poată face față cu succes oricăror provocări în ceea ce privește disconfortul pacientului. Durerea din cabinetele stomatologice ar trebui să fie de domeniul trecutului!

  1. Dacă aștepți până simți durere, ai așteptat prea mult.

Informație: majoritatea problemelor dentare nu provoacă durere în faza incipientă. Cariile, înainte de a atinge o adâncime considerabilă sunt nedureroase, afecțiunile gingivale, la fel și ele, inofensive la început.

  1. Ca să fim sinceri, bătrâna ață dentară este de neînlocuit.

Sigur, poți găsi în magazine o mulțime de înlocuitori ai aței dentare dar adevărul este că acestea pot accesa doar 50% din placa bacteriană  formată în cavitatea bucală. Cealaltă jumătate se găsește în spațiile foarte mici dintre dinți iar acestea pot fi curățate doar cu ajutorul aței dentare.

  1. Gura nu minte.

În funcție de estetica gurii, se pot observa anumite obiceiuri sau probleme, spre exemplu, consumul de cafea sau tutun. În cazul în care o persoană se confruntă cu o perioadă stresantă, aceasta va strânge frecvent din dinți, ceea ce, în timp, duce la uzura vizibilă a acestora. Respirația urât mirositoare poate trăda o dietă săracă, sau chiar afecțiuni grave la nivelul organismului (ex. diabetul zaharat). Pur și simplu nu se pot ascunde aceste lucruri o dată ce deschizi gura.

  1. Nu toate nuanțele de alb sunt OK.

Nu există nicio nuanță de alb care să fie potrivită pentru toată lumea. În cazul în care admiri zâmbetul alb și strălucitor al unei persoane, ține cont de faptul că este foarte posibil ca acea nuanță să nu fie potrivită și pentru tine. Este asemănător procesului de colorare a părului, toată lumea are un potențial diferit de culoare.

Un zâmbet strălucitor, la sfarsitul zilei, răsplătește toate eforturile. Programează-ți cât mai curând o vizită la medicul dentist pentru a primi sfaturile de care ai nevoie pentru a avea o dantură impecabilă!