Verificări de rutină, la dentist. Ce trebuie să știi despre programarea unei vizite periodice

Programarea unei vizite periodice la dentist ar trebui să fie un obicei al tuturor. Este recomandat să facem verificări de rutină ale danturii aproximativ la 6 luni, iar în continuare veți înțelege de ce vă ajută acestea. De asemenea, specialiștii Mystic Dent explică și în ce constau ele, pentru a le înțelege mai ușor importanța.

Curățare a danturii

După ce te instalezi confortabil în scaun, dinții tăi se vor bucura de o curățare și spălare profesională. Aceasta este desfășurată în două etape: Mai întâi, se înlătură depunerile de placă bacteriană și tartru, cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. În cazul în care mai este necesar, sunt utilizate și instrumente manuale speciale, pentru îndepărtarea rămășițelor persistente.

Următorul pas constă în „lustruirea” dinților, pentru ca dantura să aibă o suprafață cât mai netedă. Poate că pare doar o cosmetizare, dar vă spunem: nu este! Suprafața bine-lustruită, va ține departe placa bacteriană o perioadă, întrucât nu va mai putea adera la dantură, aceasta fiind netedă și lipsită de texturi aspre.

La final, dantura va fi periată și tratată cu o soluție pe bază de fluor, care va întări și proteja atât dinții, cât și gingiile.

Examinare a danturii

Odată curățată cavitatea bucală, dentistul va putea privi în detaliu asupra dinților și gingiilor tale. Orice semn de apariție a cariilor, inflamații, va ieși în evidență, iar tu le vei putea contracara evoluția în timp util. Totodată, dentistul te va întreba despre starea ta generală de sănătate și dacă te-a deranjat ceva în ultima perioadă în ceea ce privește dantura.

Sfaturi, în loc de rămas bun

Înainte de a termina vizita, dentistul va avea o discuție cu tine în ceea ce privește igiena orală, bazate pe condiția danturii de la momentul vizitei. Îți va oferi sfaturi utile în ceea ce privește periajul, anumite obiceiuri alimentare sau stilul de viață. Abia apoi vă puteți lua rămas bun, după ce îți va recomanda următoarea dată la care să vă vedeți.

Vrei să programezi o vizită la dentist? Colegii noștri abia așteaptă să te cunoască! Ne găsești pe Lacul Tei nr. 123, București, și la 0757 017 017.