Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Tratamentului de canal la microscop la Mystic Dent

Unele dintre cele mai cunoscute probleme dentare sunt cariile. Netratate la timp, ele pătrund adânc în interiorul dintelui, iar odată ajunse la pulpa dentară (nerv), se declanșează dureri greu de suportat. În momentul acesta, ajungem la cabinetul de stomatologie, unde medicul stomatolog ne explică pașii tratementului de canal.

Tratamentul de canal, cunoscut în termeni populari drept „scoaterea nervului”, presupune salvarea dintelui afectat. Salvarea dinților naturali este întotdeauna cea mai bună alternativă și opțiunea ideală în defavoarea unei extracții.

Dar care sunt motivele pentru care avem nevoie de un tratament de canal?

  • Carii avansate care afectează interiorul dinților;
  • Traumatisme dentare care ajung până la rădăcina dintelui – fisuri sau fracturi dentare
  • Abcesul dentar și infecțiile dentare;
  • O lucrare protetică care implică șlefuirea dintelui, ca de exemplu puntea dentară.

Cum ne putem da seama de aceste afecțiuni?

  • Dureri dentare care se extind în vecinătatea dintelui afectat;
  • Apariția unei umflături în dreptul dintelui afectat;
  • Sensibilitate dentară la temperaturi scăzute sau ridicate;
  • Presiune la mușcătură sau în timpul masticației.

Tratamentul de canal (endodontic) presupune îndepărtarea pulpei dentare infectate sau inflamate. La cabinetul Mystic Dent, noi folosim microscopul dentar, pentru că oferă iluminare optimă,  vizibilitate directă cât mai bună. Cu ajutorul microscopului, putem urmări direct traiectul canalului și curăța cariile în totalitate și, astfel, putem asigura efectuarea unui tratament endodontic corect.

Următorul pas este curățarea și dezinfectarea dintelui, urmând ca apoi canalele radiculare să fie umplute și sigilate pentru a proteja pulpa dentară. Ultimul pas constă în refacerea dintelui, cu ajutorul unei coroane sau unei plombe.

 

Tratamentul de canal nu este dureros – datorită tehnologiei moderne și anesteziei locale, pacientul nu experimentează durere sau disconfort în timpul procedurii.

Tratamentul de canal la microscop este cea mai eficientă metodă de salvare a unui dinte afectat și de redare a funcționalității sale. Este un tratament rapid, precis și fără riscuri.

La microscop, medicul stomatolog poate vedea canalele care nu se pot observa cu ochiul liber, circumferința lor este mult mai bine redată, iar canalele sunt foarte bine curățate, fără a rămâne bacterii – astfel putem salva dintele cu infecție.

Dacă vă deranjează una din problemele amintite mai sus ori pur și simplu doriți un control de rutină, vă puteți programa online pentru o consultație la cabinetul stomatologic Mystic Dent, aici.

Leave a Reply