Sigilii dentare pentru cei mici: ce trebuie să știi despre ele

sigilii dentare copii

Sigilii dentare pentru cei mici: ce trebuie să știi despre ele

Când vine vorba de sănătatea dinților copiilor tăi, este important să te asiguri că aceștia primesc cea mai bună îngrijire posibilă. Iar una dintre modalitățile prin care poți face acest lucru este aplicarea sigiliilor dentare – pe scurt un strat subțire de protecție, ca un lac de unghii, dedicat danturii. În cele ce urmează îți propunem să discutăm mai multe despre avantajele sigiliilor dentare și de ce merită luate în considerare.

Sigiliile dentare se aplică pe fosetele și fisurile dinților permanenți, pentru a preveni cariile. Sunt realizate din materiale speciale și sunt aplicate doar într-un cabinet, de către specialiști.

  • Prevenirea cariilor: șanțurile și gropile de pe suprafețele de mestecat ale dinților din spate sunt deosebit de sensibile la carii. Sigiliile dentare acționează ca o barieră, împiedicând bacteriile și particulele alimentare să se blocheze în aceste zone și să provoace carii.
  • Proces de aplicare ușor și nedureros: de obicei, este nevoie de o singură vizită la dentist și nu necesită foraj sau anestezie. Copilul tău va putea să mănânce și să bea în mod normal imediat după aplicarea acestora.
  • Protecție de lungă durată: sigiliile dentare pot dura câțiva ani, oferind protecție continuă pentru dinții copilului tău. Altfel spus, mai puțină nevoie de obturații și alte tratamente de reconstrucție ulterioare.
  • Costuri reduse: sigiliile dentare sunt o modalitate accesibilă de a proteja dinții copilului tău. Ele sunt, de obicei, acoperite de majoritatea planurilor de asigurare și îți pot economisi bani pe termen lung, prevenind necesitatea unor tratamente mai complexe și mai costisitoare.
  • Profilaxie: aplicarea sigiliilor dentare încă de când copilul e foarte mic poate preveni apariția cariilor și a altor probleme dentare înainte ca acestea să apară. Astfel, cel mic poate fi salvat de dureri inutile, disconfort și proceduri stomatologice costisitoare pe viitor.

În concluzie, sigiliile dentare sunt o modalitate simplă și eficientă de a proteja dinții celui mic de carii și alte complicații. Nu numai că este o procedură ușoară și nedureroasă, dar te ajută să economisești bani pe termen lung. Dacă nu ai făcut-o deja, ia în considerare acest tratament și discută cu medicul dentist al copilului. Este un pas mic care poate face o mare diferență în sănătatea orală. Pentru alte detalii și, de ce nu, programarea unui astfel de tratament, te așteptăm în cabinetul #MysticDent.