Sigilarea dentară la copii – Sfaturi pentru dinți sănătoși

Știai că sigilarea dentară este un tratament de profilaxie a cariei dentare, care se realizează simplu și ușor, fiind acceptat fără probleme de către copii? Sigilarea dentară reduce riscul apariției cariilor cu până la 90%, putând fi realizată atât pe dinții de lapte, cât și pe cei definitivi, deja erupți. Dinți care pot beneficia de această procedură sunt molarii și premolarii, dar și alți dinți care prezintă șanțuri sau pe suprafața lor și care prezintă același risc de a forma carii.

Cum se realizează sigilarea dentară?

Pentru sigilarea dentară, la Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, specialiștii noștri folosesc un lichid rășinos care umple adânciturile dinților și imperfecțiunile smalțului dentar. După ce se întărește, rășina va proteja dinții copilului tău de de depunerile de mâncare și de bacteriile care pot pătrunde în aceste spații mai greu de accesat cu periuța.
Trebuie să știi că această procedură nu afectează structura dintelui, nu presupune anestezie și nu impune folosirea frezei. Intervenția este ușoară și de scurtă durată. După ce dintele este curățat, medicul aplică un gel special pe suprafața dentară, care este lăsat să acționeze câteva minute, apoi dintele este curățat și uscat. Urmează acoperirea dintelui cu materialul protector care se întărește în aproximativ un minut.
Materialul de sigilare se menține pentru aproximativ doi ani, timp în care asigură o protecție împotriva cariei dentare. Cu toate acestea, specialiștii Mystic Dent te sfătuiesc să respecți de măsurile de igienizare și să efectuezi unu periaj corect al danturii, pentru a crește eficiența sigilării dentare. Atunci când vine vorba despre copii, recomandăm controale periodice și refacerea sigilării la nevoie.
La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Sectorul 2, specialiștii noștri în medicină dentară te așteaptă în cele mai bune și sigure condiții, indiferent de problema cu care te confrunți. Programează-te acum pe site-ul nostru, unde vei regăsi și un formular de triaj online. După completarea acestuia, programarea îți va fi confirmată și te așteptăm exact la ora stabilită, pentru a evita aglomerarea cabinetului, din motive de siguranță în această perioadă.