Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Sfaturi de igienă orală în timpul tratamentului ortodontic – Mystic Dent

Cum ne spălăm pe dinți când purtăm aparat dentar?

 

Igiena orală e cu atât mai importantă, din momentul în care începeți să purtați aparat dentar. După un efort consistent de a vă îndrepta dantura, apariția unor probleme dentare cauzate de igiena orală deficitară ar fi un rezultat descurajator. Iată ce trebuie să faceți pentru a vă menține dinții curați și sănătoși pe timpul tratamentului ortodontic.

 

Curățați-vă bine dinții și aparatul dentar după fiecare masă.  Asigurați-vă că vă curățați fiecare dinte și linia gingiei din jurul său.

 

Ce produse mă pot ajuta să am grijă de gură și aparat?

  • Pastele de dinți cu îngrijire totală sunt eficiente în mai multe moduri. Acestea ajută la controlul plăcii, cariilor dentare și al bolilor gingivale, în timp ce vă împrospătează respirația.
  • Periile „interdentare” vă pot ajuta să curățați un aparat fix. Se pot pătrunde între dinți și sunt ideale pentru curățarea în jurul parantezelor unui aparat fix.
  • Fileturi dentare ajută ca ața dentară să ajungă sub firele ortodontice și să elimine bucățile de mâncare prinse.
  • Tabletele indicatpare vă permit să vedeți mai ușor unde este placa atunci când vă periați. Acestea conțin un colorant inofensiv care pătează placa dentară și acest lucru vă ajută să vă asigurați că vă spălați dinții în mod corespunzător.
  • Utilizarea clătirilor gura cu fluor în mod regulat poate ajuta la prevenirea cariilor dentare și a decalcifierii dinților. Folosiți-le, însă, numai la recomandarea medicului ortodont și asigurați-vă că urmați instrucțiunile pe care vi le oferă.
  • Dușul bucal este ideal pentru îngrijirea orală în timpul tratamentului ortodontic și o metodă foarte eficientă.

 

Igiena orală corectă în timpul tratamentului ortodontic necesită mai multă atenție, însă cu puțină răbdare și puțin efort puteți să vă mențineți sănătatea orală în stare optimă. Iar atunci când dantura va fi îndreptată în urma tratamentului, vă veți putea bucura de un zâmbet perfect sănătos!

Leave a Reply