Semnele de prevenție timpurie a gingivitei – Mystic Dent

Gingivita este ceva despre care am tot auzit vorbindu-se, dar este dificil să ne imaginăm că ne-ar putea afecta. Totuși, dacă alegem să ignorăm simptomele, se poate intensifica rapid, lăsându-ne cu leziuni severe ale gingiilor, pierderea dinților și probleme cu maxilarul. Din fericire, putem evita acest lucru recunoscând semnele și prezentând dentistului orice stadiu incipient al bolii gingivale.

Mai mult decât atât, ar trebui să vizităm medicul dentist cel puțin de două ori pe an, astfel încât să poată monitoriza gingiile și să prevină apariția bolilor gingivale. Dar, deocamdată, nu strică să înțelegem care sunt semnele de prevenție timpurie ale gingivitei și ce ar trebui să facem dacă bănuim că am putea suferi de această boală.

UMFLĂTURĂ

Unul dintre primele semne ale gingivitei este de obicei umflarea gingiilor. Gingiile sănătoase ar trebui să aibă culoarea roz, roz deschis. Dacă observați că gingiile se înroșesc și umflă în jurul dinților, atunci este timpul să vă programați o întâlnire cu medicul dentist.

SÂNGERARE

Orice umflătură a gingiilor este, de asemenea, însoțită de sângerări. Dacă aveți sângerări când pur și simplu vă spălați pe dinți, atunci probabil acumularea de tartru vă irită gingiile, ceea ce este un alt semn timpuriu al gingivitei.

DURERE LA ATINGERE

Gingiile sănătoase sunt, de asemenea, ferme și stabile. Dacă gingiile dor la atingere sau sunt sensibile atunci când mestecați, aceasta ar putea fi și un al semn al gingivitei. Din fericire, în acest stadiu, daunele pot fi inversate. Dar dacă nu sunt tratate, aceste semne de prevenție se pot transforma rapid în parodontită, care poate provoca leziuni durabile dinților și sănătății bucale.

RESPIRAȚIE URÂT MIROSITOARE

Când boala gingivală începe să se instaleze, resturile alimentare încep să se blocheze între dinți și gingii, urmând a se forma bacterii care pot crea un gust neplăcut în gură și chiar respirație urât mirositoare. De fiecare dată când aveți respirație urât mirositoare care nu este legată de alimentele pe care tocmai le-ați mâncat, ar trebui să vă adresați unui dentist pentru a determina originea.

RETRAGEREA GINGIVALĂ

Când ar trebui să începeți să vă îngrijorați? În momentul în care gingiile dvs încep să se „înmoaie” și să se retragă. Dacă dinții dvs. încep să se „descopere” și observați rădăcinile expuse, trebuie să ajungeți imediat la un dentist.

Chiar dacă aveți doar unul dintre aceste simptome, este important să vă vizitați medicul dentist cât mai curând posibil pentru o consultație adecvată. Depistarea gingivitei în timp util poate face diferența dintre tratamentele costisitoare și recâștigarea unui zâmbet frumos. Contactați-ne astăzi la Mystic Dent pentru o programare, aici.