Se schimbă rutina dentară odată cu vârsta? Sfaturi Mystic Dent

Se schimbă rutina dentară odată cu vârsta? Sfaturi Mystic Dent

Pe măsură ce înaintați în vârstă, și dinții voștri „îmbătrânesc” odată cu voi. Uzura de zi cu zi poate începe să vă afecteze dinții și gingiile. Pentru a preveni apariția problemelor bucale în timp, trebuie să vă ajustați ușor rutina dentară. Iată câteva lucruri la care ar trebui să fiți atenți atunci când este timpul ca rutina dvs. dentară să se schimbe.

PROTEJAȚI-VĂ SMALȚUL

În timp, suprafața dură a smalțul se uzează. Atenția asupra alimentelor pe care le mâncăm și bem poate ajuta la menținerea dinților puternici. Vă puteți proteja dinții, evitând să consumați substanțe tari și alimente dulci, acum și pe viitor.

UTILIZAȚI AȚĂ DENTARĂ REGULAT

Chiar dacă acest lucru ar trebui să facă deja parte din rutina de îngrijire, majoritatea oamenilor nu folosesc ață dentară atât de des pe cât ar trebui. Și, pe măsură ce înaintezi în vârstă, acumularea plăcii dentare și a cariile devine mai dificil de gestionat, mai ales dacă nu aveți grijă de dinții dvs. Din timp. Și din moment ce gingiile nu pot fi înlocuite, dacă nu avem grijă de ele în mod corespunzător acum, s-ar putea să experimentăm retracția gingivală, sensibilitate crescută și chiar pierderea dinților. Așa că este esențial să folosiți așă dentară cel puțin o dată pe zi începând de acum, indiferent de vârsta pe care o aveți.

PERIAȚI CU GRIJĂ, FĂRĂ PRESIUNE

După cum am menționat mai devreme, smalțul tău se poate deteriora în timp, iar gingiile sunt mai predispuse la retragere. Periajul de după fiecare masă trebuie să fie riguros, însă fără a aplica multă presiune pe suprafața dentară. Dacă deja simțiți sensibilitate în timpul periajului, puteți încerca o perie cu peri moi, care va fi mai blândă cu gingiile.

ÎNTREȚINEȚI IMPLANTULUI ȘI PROTEZELE DENTARE

Chiar și fără dinții originali, îngrijirea implanturilor și a protezelor dentare ar trebui să fie o parte importantă a rutinei dvs de îngrijire orală. Periajul este la fel de important atunci când aveți implanturi și proteze parțiale, precum este pentru a avea grijă de ceilalți dinți pentru a preveni bolile gingiilor. Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă menține dinții sănătoși mâine este să aveți grijă de ei astăzi. Dacă ați pierdut ritmul rutinei dentare, acum este momentul să vă reluați obiceiurile de îngrijire orală. Indiferent de vârstă, trebuie să avem grijă de dinții noștri. Nu ezitați să ne contactați online sau telefonic pentru următoarea dvs. programare.