Îngrijirea dinților în vacanță

Îngrijirea dinților în vacanță

Atunci când vara și vacanța fac echipă bună împreună, este ușor să le cazi pradă și să te abați de la rutina îngrijirii dentare. Oriunde îți dorești să pleci vara aceasta, nu uita că dinții tăi sunt, în continuare, importanți și merită atenția ta. Specialiștii Mystic Dent îți oferă câteva sfaturi care te vor ajuta să zâmbești fericit la soare, cu o dantură sănătoasă și să te bucuri, în același timp, de timpul tău liber.

Pune-ți în bagaj strictul necesar!

Vacanța începe încă de când îți pregătești bagajul! Nu uita să împachetezi periuța de dinți, pasta de dinți, dar și ața dentară, împreună cu apa de gură. Nu te baza pe faptul că o să găsești la destinație tot ce ai nevoie, pentru că entuziasmul tău vis-a-vis de vacanță va înlătura această preocupare și vei ajunge să îți neglijezi dantura. De asemenea, nu uita să ai la îndemână și o cremă cu protecție solară pentru buze, care sunt la fel de importante precum interiorul gurii.

Acordă importanță alimentației!

Cu toții ne dorim să nu mai ținem cont de regimul alimentar atunci când plecăm în vacanță și să ne bucurăm de toată mâncarea pe care noua destinație ne-o oferă. Astfel, riscăm să consumăm mai mult zahăr decât de obicei, iar acest lucru ne poate afecta dinții. Mystic Dent îți recomandă să alternezi sucurile carbogazoase cu cele naturale și să folosești un pai, pentru a evita pătrunderea zahărului în dantură. De asemenea, poți încerca să bei cât mai multă apă după ce savurezi ceva dulce, pentru a reduce cantitatea de zahăr care se depune pe dinți.

Mergi la un consult înainte de vacanță!

               Dacă ai o problemă care, aparent, nu îți dă prea mari bătăi de cap, nu o neglija înainte de plecare! Aceasta se poate agrava și îți poate distruge vacanța, când te aștepți mai puțin. Alocă timp pentru tratament și pentru perioada de vindecare, pentru ca în ziua plecării, să te simți bine, iar riscul apariției complicațiilor pe care nu le mai poți rezolva împreună cu medicul tău dentist, să fie cât mai reduse.

Igiena dinților tăi este la fel de importantă, fie că ești în vacanță sau acasă. Cu un mic efort și cu o planificare în avans, poți avea parte de o vacanță așa cum visezi, având, totodată, grijă de zâmbetul tău!

Echipa Mystic Dent este aici să te pregătească de vacanță!