În ce constă albirea cu laser?
Este drept, cei mai serioși factori cauzatori ai îngălbenirii dinților sunt fumatul, cafeaua și vinul roșu, însă nici măcar abstinența de la consumul de legume și fructe cu pigmenți intenși, ceaiul verde sau negru, chiar anumite medicamente și apa de gură cu conținut de clorhexidină folosită regulat nu ne garantează un zâmbet ca în filme. Igiena incorectă sau practicată mai rar decât necesar (lucru întâlnit mai des decât ar fi normal) și înaintarea în vârstă pot avea de asemenea un cuvânt de spus asupra albului natural al dinților.
O dantură sănătoasă și un zâmbet sclipitor ne fac să ne simțim mai bine în pielea noastră și pe cei din jur să ne remarce mai ușor.
Există, totodată, și o legătură directă între dinții albi și nivelul de atracție pe care îl emite posesorul acestora. Drept urmare, oamenii caută din ce în ce mai des soluții pentru a atinge acest ideal. Deși există diverse metode de albire naturală, pe care le poți aplica atât acasă, cât și într-un cabinet de specialitate, cea mai eficientă metodă este albirea cu laser.
Procedura de albire cu laser a dinților constă în următorii pași:
- purtarea ochelarilor de protecție și aplicarea unei proteze care să țină gura deschisă
- aplicarea unei protecții gingivale, în general un material derivat din rășină
- aplicarea unui gel de albire pe dinți
- activarea laserului după câteva minute, ce are scopul de a încălzi acel gel și a îi pune în mișcare substanțele active, ce îndepărtează petele și inversează procesul de decolorare
- îndepărtarea protecției gingivale și a gelului de albire
Tot acest proces dureaza în jur de 30-60 de minute și nu provoacă nici un fel de durere. Te poți aștepta însă ca dinții tăi să fie mai sensibili timp de o zi sau două. În cazul în care această sensibilitate persistă, profesionistul vă poate prescrie medicația potrivită. În general, tratamentul de albire cu laser nu este recomandat a fi practicat mai des de o dată la 6 luni sau un an, însă specialistul e cel mai în măsură să îți spună ce perioadă ar trebui să ai în considerare în funcție de dantura ta.
Nuanța de alb cu care ieși din cabinet se menține semnificativ mai eficient decât benzile, pastele speciale sau alte astfel de trucuri. Trebuie totuși să înțelegi că disciplina și obiceiurile tale au un efect semnificativ asupra duratei în care zâmbetul tău rămâne sclipitor. Pentru cele mai bune rezultate, redu sau elimină fumatul, dulciurile și lichidele precum cafeaua, ceaiurile și vinul roșu. De asemenea, adu-ți aminte să te speli pe zi de cel puțin trei ori pe zi și de după fiecare dată în care consumi substanțele menționate anterior.
Albirea cu laser a dinților are un rol cosmetic, însă asta nu o face mai puțin importantă. Cu toții merităm să ne simțim confortabil în propriul corp și nimeni nu trebuie să se rușineze dezvelindu-și dinții în spatele unui zâmbet vesel și cuceritor.