Importanța detartrajului

Să te trezești dimineața și să ai o senzație de prospețime, chiar dacă nu te-ai spălat încă pe dinți, este un lucru foarte plăcut. Dantura nu este încărcată, iar gustul nu este greu. Prin intermediul periajului dentar profesional, realizat într-un cabinet, plăcile bacteriene sunt îndepărtate, iar tu te bucuri de o respirație frumos mirositoare, de lungă durată.

Apariția tartrului, o problemă dentară des întâlnită, este semnalată de sângerarea frecventă a gingiilor la periaj sau de inflamarea lor și este favorizată de lipsa igienei orale sau de realizarea incorectă a acesteia. În fază incipientă, tartrul are o culoare alb-gălbui, însă în timp, din cauza alimentelor consumate, a tutunului sau a cafelei, devine maroniu. La rândul său, acesta determină evoluția rapidă a cariilor și apariția bolilor parodontale.

Tartrul poate apărea atât la adulți, cât și la copii, indiferent de vârstă. Îndepărtarea lui se efectuează doar de către un medic stomatolog prin detartraj. Detartrajul este o procedură medicală esențială pentru menținerea igienei orale și, în egală măsură, pentru prevenirea bolilor gingiilor.

Neafectând în niciun fel dantura, este o intervenție absolut necesară care se recomandă o dată la șase luni. Fumătorilor însă, li se recomandă efectuarea acestei proceduri la un interval de trei luni.

După detartraj, mai rămân mici depozite care se îndepărtează prin airflow și periaj profesional. Igienizarea completă -formată din detartraj, airflow și periaj profesional- reprezintă modul cel mai natural și eficient de prevenire a parodontozei.

Din păcate tartrul nu trece de la sine, așa că, în cazul în care te confrunți cu această problemă, te așteptăm la cabinetul nostru, unde te vei bucura de servicii profesioniste de igienă dentară. Pachetul de cosmetică dentară oferă o reducere de 40% la prețul serviciilor incluse. Pentru a beneficia de acest pachet, ne poți contacta aici!