Fluorizarea dentară – sfaturi și beneficii

Știai că fluorizarea dentară este importantă pentru prevenirea aparițiilor cariilor? Conform statisticilor, pentru dinții fluorizați, progresia cariilor este de 2,6%, față de 12,6% în situația în care dinții nu au fost protejați. La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, specialiștii noștri îți oferă cele mai bune sfaturi despre îngrijirea dentară, cât și un tratament de fluorizare dentară pentru cei mici și cei mari.

Ce știm despre fluor?

Fluorul este un mineral care se găsește în corpul uman în oase, dinți și tendoane sub formă de florurat de calciu sau de fluoroapatită, iar în natură, în apa potabilă, dar și în alte câteva alimente. Acesta este benefic organismului, fiind foarte important pentru întărirea smalțului dentar și pentru lupta împotriva cariilor.
Pentru copii, fluorul este important în perioada de creștere și formare a dinților, atunci când este indicat consumul de alimente și lichide care conțin acest mineral. La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Sectorul 2, medicii stomatologi te așteaptă împreună cu cel mic pentru un consult al danturii în primii ani de viață. Și pentru adulți acest mineral are efecte benefice. Consumul de lichide cu conținut bogat în fluor fortifiază dantura și scade acțiunea acizilor asupra smalțului dinților.

Fluorizarea dentară în cabinetul stomatologic

Dacă ai predispoziție pentru dezvoltarea cariilor sau porți un aparat ortodontic, specialiștii de la Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, te așteaptă la o fluorizare dentară. Când sunt indicate acest fluorizări dentare? Medicii recomandă realizarea acestei proceduri de 2-3 ori pe an.
Mai întâi, medicul stomatolog îți va face o igienizarea profesională, iar apoi va aplica pe dinți soluții, geluri sau lacuri specile bogate în fluor, pentru 1 sau 2 minute. După tratamentul de fluorizare dentară, pacienții sunt sfătuiți să nu își clătească gura sau să consume alimente și lichide pentru aproximativ 30 de minute.

Avantajele fluorizării dentare

– Reduce riscul apariției cariilor cu până la 80%
– Remineralizează dinții afectați de carii incipiente
– Diminuează sensibilitatea dentară
– Blochează atacul acizilor asupra dinților
– La copii, contribuie la formarea unei dentiții permanente sănătoase

Dacă ai nevoie de o fluorizare dentară realizată de un medic specialist, Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Sectorul 2, te așteaptă la un consult!