Durerile dentare și cauzele acestora – Sfaturi de la Mystic Dent

Simți deseori dureri dentare, fără să observi apariția unei carii? Chiar dacă ritualul tău de igienă orală este unul realizat responsabil și atent, durerile de dinți pot ascunde și alte feluri de probleme, pe care ar trebui să le iei în considerare și să nu amâni vizita la medicul tău dentist. Specialiștii Mystic Dent, cabinetul stomatologic din sectorul 2, îți spun tot ce trebuie să știi despre durerile dentare și cum poți să le previi pentru a nu ajunge la complicații pe termen lung.

Sensibilitatea dentară
Atunci când smalțul dinților începe să se subțieze, stratul interior al dintelui (dentina) devine expusă la factorii externi, provocând dureri dentare. Chiar dacă pacientul are o igienă dentară corectă, durerile pot persista chiar și în timpul periajului. Se recomandă consumul cu prudență a băuturilor prea calde sau prea reci, precum și a alimentelor foarte dulci și tari, pentru a proteja smalțul dinților. De asemenea, după sucurile de citrice este indicat consumul de apă, pentru a diminua impactul pe care acestea o au asupra smalțului.

Bruxismul
Bruxismul sau scrâșnirea dinților este o altă cauză care poate provoca dureri dentare. În situații de stres, pacienții se confruntă cu bruxismul mai ales pe timp de noapte, dimineața trezindu-se cu dureri dentare, de mușchi sau articulații. Dacă această problemă rămâne netratată, dinții tind să se tocească în timp, iar smalțul este și el afectat. Dacă și tu te confrunți cu scrâșnirea dinților, specialiștii Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, te așteaptă la un consult.

Erupția molarului de minte
Erupția molarului de minte poate trece neobservată, însă, de cele mai multe ori, aceasta aduce cu sine un disconfort mai mult sau mai puțin accentuat, în funcție de cauze. La început, pacienții simt dureri dentare difuze, împreună cu presiunea molarului care încearcă să iasă la suprafață. Dacă acesta se dezvoltă într-o poziție înclinată sau orizontală, durerile dentare se accentuează, mai ales în situațiile în care apar infecțiile. La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din sectorul 2, specialiștii recomandă în aceste situații un consult cât mai rapid, întrucât infecțiile dentare sunt probleme care nu necesită amânare, pentru că pot duce, în scurt timp, la complicații majore.
Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, te așteaptă la un consult pentru o evaluare corectă a problemelor tale și pentru aplicarea unui tratament corespunzător.