Despre periuța interdentară, secretul unui zâmbet sănătos

Despre periuța interdentară, secretul unui zâmbet sănătos

Când te gândești la menținerea unei danturi sănătoase, periajul dinților ar trebui să fie prioritatea numărul 1. Periajul dinților de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor este piatra de temelie a unui zâmbet sănătos, dar există o simplă adăugare care poate transforma cu adevărat cât de sănătoasă este gura ta – și aceasta este curățarea interdentară.

Deși periajul dentar este cel mai eficient mod de a vă menține dinții curați, acesta ajunge doar la 60% din suprafețele dintelui. Folosirea periilor interdentare pentru a curăța golurile dintre dinți este unul dintre cele mai ușoare și mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă schimba sănătatea zâmbetului în bine.

De ce este atât de importantă curățarea interdentară

Placa dentară se poate acumula între dinți acolo unde o periuță de dinți obișnuită nu poate ajunge.

În timp, acest lucru poate duce la carii dentare, inflamarea gingiilor și respirația urât mirositoare. Pentru a preveni acest lucru, este o idee bună să folosești o periuță interdentară ca parte a rutinei zilnice de curățare.

O periuță interdentară este o periuță mică special concepută pentru a curăța între dinți, acolo unde o periuță de dinți obișnuită nu ajunge. Utilizarea zilnică a unei perii interdentare, pe lângă periajul obișnuit, este o modalitate ușoară și eficientă de a-ți menține gingiile și dinții curați și sănătoși.

Când începți pentru prima dată să cureți între dinți, gingiile se pot simți puțin iritate și ar putea sângera, dar nu te opri, deoarece sângerarea gingiilor este adesea un semn al inflamației gingiilor. Dacă nu observi o îmbunătățire în câteva zile, contactează medicul stomatolog.

Cum se folosesc periile interdentare

Pentru a profita la maximum de curățarea interdentară trebuie să stăpânești tehnica corectă. Vestea bună este că folosirea periuțelor interdentare este relativ ușor de învățat. Odată stăpânit, este un obicei sănătos care va dura toată viața.

  1. Pentru spațiul dintre dinții din față, folosește o perie interdentară dreaptă. Introduceți ușor peria între dinți, nu o forța într-un spațiu. Mișcă periuța interdentară pe toată lungimea înainte și înapoi de câteva ori.
  2. Pentru dinții din spate, alege o periuță interdentară cu un gât moale care se poate curba. Încearcă o periuță interdentară cu mâner lung sau să adaugi puțină presiune cu degetul pentru a ajunge mai ușor în spațiile înguste. Periuta interdentara va rezista mai mult daca nu o îndrepți la loc sau o îndoi în alt unghi.

Ești gata să-ți îmbunătățești rutina de îngrijire orală?  Un mic obicei îți poate aduce rezultate incredibile în timp, așa că de ce să nu investești în sănătatea ta? Rămânem la dispoziția ta dacă ai nevoie de mai multe recomandări sau informații cu privire la îngrijirea danturii; ne poți contacta prin telefon la 0757 017 017 sau ne poți lăsa un mesaj pe pagina noastră, aici.