Cum ne spălăm corect pe dinți

Cum ne spălăm corect pe dinți

Astăzi vom aborda un subiect la care ne considerăm cu toții experți. Facem asta zilnic și deja a devenit un automatism, însă câteodată trebuie să ne amintim să o facem conștient. Știi la ce ne referim – acea activitate banală, dar esențială, care poate face diferența între un zâmbet strălucitor și unul… mai puțin strălucitor: spălatul pe dinți. Așadar, te invităm să urmezi sfaturile de mai jos, pentru a te bucura de o sănătate orală de invidiat și de un zâmbet impecabil.

Alegerea periuței de dinți

Primul pas în a avea o gură curată și o respirație proaspătă este să folosești o periuță de dinți de calitate și potrivită. Doi factori importanți pe care trebuie să îi ai în calcul sunt dimensiunea acesteia și cât de rigizi sunt perii ei. Deși este tentant să alegi o periuță cu peri duri, crezând că aceasta va curăța dinții mai bine, în realitate o astfel de periuță poate cauza leziuni ale gingiilor și poate duce la sensibilizarea smalțului dinților.

Folosiți pasta de dinți potrivită

Înainte de a începe să îți periezi dinții, aplică o cantitate mică de pastă de dinți pe periuță. Alege o pastă de dinți de calitate, care conține fluor pentru a preveni cariile și pentru a îți menține dinții sănătoși. Nu aplica prea multă pastă de dinți, deoarece aceasta poate duce la producerea de spumă excesivă, ce poate fi deranjant.

Periajul dentar

Periază dinții cu mișcări blânde,  dinspre coletul dinților spre marginea incizală, adică de sus în jos la maxilar și de jos în sus la mandibulă. pentru a îndeparta placa bacteriană. Evită să apeși dinții cu prea multă forță. Nu uita să cureți și partea interioară a dinților, unde se acumulează multe bacterii și resturi alimentare. Curăță cu atenție și limba, deoarece aceasta poate fi o sursă majoră de bacterii care agravează halitoza.

Pentru a te asigura că îți periezi dinții timp de cel puțin două minute, setează un cronometru. Dacă nu ai rabdare, încearcă să îți distragi atenția cu ceva. Poți asculta muzică, îți poți planifica ziua sau poți încerca să ghicești în câte culori sunt decorați perii (dacă ai o periuță fancy). Oricare ar fi alegerea ta, asigurați-te că te concentrezi suficient și pe curățarea tuturor suprafețelor dinților și că nu sari peste vreuna din ele.

Clătește gura cu apă și utilizează ața dentară pentru a curăța spațiile interdentare și pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană. Ața dentară este la fel de importantă în menținerea sănătății orale, deci nu te sfii din a o folosi.

Nu ignora nici apa de gură, ce contribuie la înlăturarea majorității resturilor rămase și contribuie la o respirație curată și un zâmbet cuceritor.

  Nu uita că oricât de corectă și completă este igiena ta orală zilnică, vizitele bianuale la medicul stomatolog sunt necesare, pentru a te asigura că ai o gură sănătoasă și dinții tăi sunt cât se poate de fericiți!