Cum alegi o pastă de dinți potrivită nevoilor tale?

Ți s-a întâmplat și ție să te uiți nedumerit la multitudinea de tipuri de pastă de dinți de pe piață și să nu știi care ar fi cea mai potrivită nevoilor tale? Nu trebuie să rămâi indiferent atunci când vine vorba despre sănătatea dinților tăi și să faci o alegere la întâmplare. Este bine cunoscut faptul că fiecare pastă de dinți are rolul de a curăța dinții și întreaga cavitate bucală, însă un echilibru corect al caracteristicilor suplimentare, împreună cu o rutină de îngrijire corespunzătoare vor reprezenta secretul unui zâmbet frumos și sănătos.

Specialiștii Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, te învață care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în alegerea ta:

1. Alege doar paste de dinți aprobate de către Asociația Medicilor Stomatologi

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl verifici atunci când analizezi o pastă de dinți este existența aprobării Asociației Medicilor Stomatologi. Dacă pasta de dinți a primit aprobarea specialiștilor în medicină dentară, înseamnă că nu există riscul de a conține ingrediente nocive sau chiar toxice, aceasta având un conținut sigur și o cantitate de fluor optimă.

2. Alege o pastă de dinți cu fluor

Fluorul este cel mai des întâlnit ingredient din compoziția unei paste de dinți, deoarece ajută la prevenirea apariției cariilor dentare. De asemenea, fluorul este important în dezvoltarea smalțului și în menținerea sa cât mai sănătoasă. Cu toate acestea, o cantitate prea mare de fluor nu este sănătoasă. Reține faptul că, o pastă de dinți pentru adulți trebuie să aibă nu mai mult de 15% fluor, iar una pentru copii, cel mult 0,03%.

3. Alte ingrediente benefice în anumite afecțiuni dentare

Pastele de dinți dedicate anumitor afecțiuni au în compoziție nu doar fluor, ci și alte ingrediente benefice sănătății tale dentare. De exemplu, agenții abrazivi pot reduce placa bacteriană și pot îndepărta petele de pe suprafața dinților, precum și alte resturi de alimente. Cei mai folosiți agenți abrazivi sunt carbonatul de calciu și silicații.

Alte ingrediente pe care le poți recunoaște în compoziția unei paste de dinți sunt: bicarbonatul de sodiu, vitaminele, calciu, dar și agenți antibacterieni care previn bolile gingivale: triclosan, clorură de zinc. Dacă te confrunți cu sângerări ale gingiilor, încearcă să eviți pastele de dinți care conțin abrazivi și să consulți un stomatolog.

Pentru sensibilitatea dentară, specialiștii în medicină dentară îți recomandă o pastă de dinți care conține nitrat de potasiu sau clorură de stroniu, iar pentru copii, te sfătuim să optezi pentru o pastă de dinți special dedicată acestora.

La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, specialiștii noștri în medicină dentară te așteaptă în cele mai bune și sigure condiții, indiferent de problema cu care te confrunți. Programează-te acum pe site-ul nostru, unde vei regăsi și un formular de triaj online. După completarea acestuia, programarea îți va fi confirmată și te așteptăm exact la ora stabilită, pentru a evita aglomerarea cabinetului, din motive de siguranță în această perioadă.