Prezentare Mystic Dent
Bine ai venit! Permite-ne să ne prezentăm.
Galerie fotografii
Cine suntem
Cabinetul Mystic Dent a devenit realitate din dorinţa unei echipe tinere de medici dentişti cărora le place să vadă oamenii zâmbind fără reţineri, „cu gura până la urechi”.
Mystic Dent este locul unde, începând cu 2013, medicii specialişti rezolvă orice problemă dentară cu răbdare, delicateţe şi profesionalism. Mai mult, fiecare lucrare de specialitate este realizată cu cele mai bune materiale din domeniu şi este însoţită de o garanţie.
Serviciile oferite de Mystic Dent au fost gândite pentru a fi în favoarea pacienţilor şi acoperă o paletă largă de oferte. Indiferent că este vorba de servicii de tip Family, Business sau de cosmetică dentară, în acest cabinet oricine poate beneficia de servicii la standarde înalte şi de un colectiv energic, amabil şi profesionist.
Programează-te
sau
Întrebări frecvente
Tu ai întrebări, noi avem răspunsuri. Sperăm că îți vor fi de folos.
De la caz la caz, medicul stomatolog decide dacă este necesară extracţia măselelor de minte sau nu. Atunci când se optează pentru punerea unui aparat ortodontic, cel mai adesea se recurge la extracţia acestora De asemenea, se recomandă extracţia acestora în cazul în care au erupt într-o poziţie anormală sau dacă sunt semiincluse în os, pentru a preveni apariţia periocoronaritei (inflamarea gingiei şi a osului din jurul molarului de minte).
Da, în cazul anumitor persoane este posibil să nu existe mugurele molarului de minte sau că acesta să fie inclus în os. Acest lucru se poate verifica doar cu ajutorul unei radiografii.
Este recomandat a se efectua un consult de rutină de două ori pe an, pentru servicii de igienizare profesională şi pentru verificarea condiţiei dentare. Aceste vizite preventive scad riscul apariţiei unor probleme grave ale danturii.
Detartrajul este un procedeu foarte important pentru îndepărtarea tartrului, reduce considerabil riscul de apariţie al parodontitelor şi deteriorarea smalţului dinţilor. Parodontitele au ca efect pierderea dinţilor. Se recomandă efectuarea unui detartraj de cel puţin două ori pe an. La pacienţii cu aparate ortodontice sau lucrări fixe, detartrajul ar trebui făcut o dată la 4 luni.
Sângerarea gingivală este cea mai des întâlnită afecţiune. Simplele sângerări pot fi primele semne ale unei boli parodonale. Sângerarea gingiei poate fi un semn al gingivitei. Această afecţiune are însă, mai multe cauze:carii netratate, obturaţii neşlefuite sau puse în exces şi care se sprijină pe gingie; tartrul, fumatul excesiv şi lipsa igienei dentare. Pe lângă aceşti factori mai există şi factorii sistemici; se întâlnesc astfel gingivita de sarcina, gingivita de pubertate, gingivita cauzată de medicamentele contarceptive şi gingivita apărută în cursul unor boli sistemice cum ar fi diabetul, leucemii, anemii sau carenţe vitaminice. Gingivita se tratează printr-o igienă riguroasă, prin folosirea auxiliară de aţă dentară, apă de gură, periuţe interdentare. Se recomandă vizitele regulate la stomatolog de două ori pe an pentru o igienizare profesională şi pentru un diagnostic cât mai corect, alături de un tratament adecvat.
Dinţii copiilor trebuie spălaţi încă de la apariţia primului dinţişor de lapte. Este indicată obişnuirea lor încă de la vârste fragede cu spălarea dinţilor de 2 ori pe zi. Evitaţi să le oferiţi biberonul cu lapte sau alte lichide îndulcite înainte de culcare, pentru că acest lucru favorizează apariţia cariilor de biberon. Atenţie sporită şi la gestul de sugere al degetului, care poate favoriza apariţia înghesuirilor dentare.
Există câteva reguli de bază pentru îngrijirea dinţilor prin care se poate asigura sănătatea de durată a danturii fiecăruia. Pentru aceasta, este necesară o consultaţie de rutină la medicul dentist cel puţin o dată la şase luni. Periajul de două ori pe zi, cu o durată de cel puţin 3-4 minute previne apariţia cariilor şi ajută la păstrarea unei bune igiene dentare. Periajul dinţilor trebuie realizat cu o mişcare circulară, dinspre gingie spre dinte, cu periuţa de dinţi aşezată pe dinte, la un unghi de 45 de grade. De asemenea, periuţele de dinţi ar trebui să fie cât mai moi, pentru a preveni leziunile gingiilor. Se recomandă schimbarea periuţelor de dinţi o dată la 3 luni, iar ca mijloace auxiliare de îngrijire se pot folosi aţa dentară, apa de gură şi periuţele interdentare.
Cariile dentare reprezintă distrugerea ţesutului dur al dintelui. Apariţia cariilor este influenţată de stilul nostru de viaţă, respectiv de igienă noastră dentară, de alimentaţie, dar şi de factorul ereditar. Cariile netratate pot distruge dinţii şi pulpa dentară, producând abcese dentare, reacţii periapicale şi granuloame. Caria se produce în timp, prin acţiunea acizilor produşi de bacteriile din placă bacteriană de pe suprafaţă dinţilor, în urmă consumului de alimente bogate în carbohidraţi. Apariţia cariilor dentare se poate preveni prin periaj de cel puţin 2 ori pe zi şi folosirea aţei dentare, prin controale dentare de rutină, prin adoptarea unei diete echilibrate în zaharuri şi amidon, prin utilizarea produselor de igienă dentară îmbogăţite cu fluor. De asemenea, mai ales în cazul copiilor, se recomandă tratamentele de fluorizare specializate, la cabinetul dentar.
Tartrul reprezintă depozitele de placă bacteriană care se mineralizează şi se depun pe suprafaţa dinţilor. Acesta se formează din sărurile conţinute de salivă umană, fiind predominant în apropierea glandelor salivare, respectiv pe dinţii frontali mandibulari şi dinţii posteriori maxilari. Tartrul reprezintă principalul factor în apariţia gingivitelor şi a bolii parodontale. Pentru a preveni apariţia tartrului este necesară îndepărtarea depozitelor de tartru periodic, o dată la 3-6 luni.
Mărturii pacienți
Nu ne place să ne lăudăm singuri. Mai jos, ce spun pacienții despre noi:
Rareori găseşti medici stomatologi dispuşi să trateze cu seriozitate problemele celor străini, care nu cunosc limba română. Am ajuns aici cu prietenul meu, care este olandez şi care s-a înţeles perfect în engleză cu personalul cabinetului. Recomand oricând această echipă de medici pentru profesionalismul lor!
Am intrat în cabinet cu frică, dar amabilitatea şi mai ales, prietenia cu care am fost tratat, au făcut că teama să dispară. Iar în scurt timp au dispărut şi durerile de măsea din cauza cărora venisem la cabinet. Recomand cabinetul Mystic Dent pentru calitatea serviciilor oferite.
Aici, la Mystic Dent am găsit cele mai bune preţuri pentru serviciile oferite. După câteva minute de informare am ales imediat pachetul Family, mai ales că cei mici sunt în perioada de schimbare a dinţilor de lapte. Ne face plăcere să revenim la cabinet!
Ești pacientul nostru? Ne poți lăuda sau critica:
Pozitive sau negative, vom publica toate mărturiile.