Ce fel de apă de gură ar trebui să folosești? – Sfaturi de la Mystic Dent

O rutină corectă și completă de îngrijire dentară trebuie să includă apa de gură. Apa de gură previne apariția cariilor și întărește smalțul dinților, oferindu-ți o respirație proaspătă și plăcută. Îți poți clăti cavitatea bucală cu apă de gură după periaj și după folosirea aței dentare, pentru a elimina și ultimele resturi de alimente din zonele mai greu accesibile prin periaj.
La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, specialiștii noștri te pot învața să alegi apa de gură potrivită, în funcție de nevoilor tale:

– Dacă dorești o respirație fresh și dinți mai curați, folosește apa de gură cosmetică. Aceasta poate lupta cu bacteriile, dar nu protejează dinții împotriva cariilor.
– Dacă vrei ca apa ta de gură să combată placa bacteriană și cariile, noi ți-o recomandăm pe cea antiseptică, cea mai des folosită în îngrijirea dinților.
– Dacă ai dinții sensibili și ai carii la nivelul acestora, medicul îți poate recomanda o apă de gură cu conținut crescut de fluor, pentru o vindecare mai rapidă a problemelor dentare de care suferi.

Ce conține o apă de gură?
Apa de gură este fabricată după reglementari stricte. În general, acestea sunt diferite, dar au și câteva elemente comune:
– Apă
– Alcool – ajută la eliminarea bacteriilor
– Arome și culoare – pentru un gust plăcut
– Detergent – elimină placa bacteriană și resturile alimentare
– Conservanți – împiedică dezvoltarea bacteriilor și altor microbi
– Fluor – combate acizii care sunt factori de degradare a dinților.

Apele de gură antiseptice pot sa conțină clorhexidină sau alte substanțe asemănătoare și sunt recomandate doar în anumite situații: pentru respirație neplăcută, afecțiuni gingivale și infecții bucale. De asemenea, sunt necesare persoanelor care au efectuat o extracție.

La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Sectorul 2, specialiștii noștri în medicină dentară te așteaptă în cele mai bune și sigure condiții, indiferent de problema cu care te confrunți. Programează-te acum pe site-ul nostru, unde vei regăsi și un formular de triaj online. După completarea acestuia, programarea îți va fi confirmată și te așteptăm exact la ora stabilită, pentru a evita aglomerarea cabinetului, din motive de siguranță în această perioadă.