Ce este profilaxia dentară și de este necesară?

Ce este profilaxia dentară și de este necesară?

Profilaxia dentară este o procedură de curățare profesională efectuată la cabinetul nostru pentru a scăpa de acumularea plăcii la care periajul obișnuit și folosirea aței dentare nu pot ajunge. Indiferent de cât de sârguincios ești cu îngrijirea orală la domiciliu, este necesară o curățare dentară profesională regulată pentru a depista cariile și opri progresia bolii gingivale.

De ce este necesară profilaxia dentară?

Deși regimul tău de îngrijire dentară la domiciliu ar putea fi eficient, există multe probleme dentare care sunt greu de detectat sau chiar prevenit acasă. Multe probleme dentare nu provoacă durere și nu prezintă semne evidente. În timpul programării tale de profilaxie stomatologică, putem diagnostica aceste probleme printr-o examinare amănunțită. Putem căuta carii și putem oferi tratamente care vă vor ajuta să evitați restaurările dureroase și costisitoare pe drum. Vom elimina, de asemenea, acumularea de tartru și placa care poate duce la carii și boli ale gingiilor.

Ce este placa și tartrul?

Placa este o peliculă invizibilă lipicioasă care conține milioane de bacterii. Doar o curățare profesională poate îndepărta placa. Când sunt lăsate în gură, bacteriile vii vor continua să se înmulțească. Acest lucru, împreună cu resturile alimentare și saliva, produce toxine care pot provoca carii și inflamarea gingiilor.

Inflamarea gingiilor sau „gingivita” este prima etapă a bolii parodontale. Dacă este lăsată să se dezvolte, devine o afecțiune mai gravă numită parodontoză. Când placa nu este îndepărtată, aceasta se transformă într-o substanță mai dura numită tartru. Acest lucru este chiar mai greu de îndepărtat decât placa și duce la apariția cariilor.

Când tartrul se formează deasupra și sub linia gingiei, acestea trebuie îndepărtate folosind instrumente dentare înainte de a provoca probleme grave ale gingiilor, dinților și oaselor.

Cât de des este necesară profilaxia dentară?

Dacă practici o igienă orală excelentă acasă, o curățare dentară profesională este necesară doar de două ori pe an. De fapt, în unele cazuri, pentru cei cu sănătate dentară excepțională, s-ar putea chiar să puteți vizita o dată la nouă luni.

Cu toate acestea, dacă ai semne de boală a gingiilor, se recomandă curățarea la fiecare trei până la patru luni. Acest lucru este necesar pentru a evita evoluția către probleme grave, inclusiv pierderea dinților. Dacă se instalează parodontita, aceasta nu poate fi complet inversată. Un plan eficient de curățare va ajuta la oprirea progresiei bolii gingiilor și a efectelor dăunătoare ale acesteia.

Care sunt beneficiile igienizării dentare?

Există multe beneficii ale igienizării orale, printre care:

  • Înlăturarea plăcii dentare;
  • Îndepărtarea tartrului;
  • Dinți mai albi, mai strălucitori;
  • Respirație mai proaspătă;
  • Abordare preventivă pentru gestionarea sănătății orale;
  • Îndepărtarea petelor

Controalele regulate la stomatolog oferă, de asemenea, o oportunitate de a discuta preocupările tale cu medicul dentist. De asemenea, putem revizui tratamente, cum ar fi stomatologia estetică, albirea și procedurile de îmbunătățire a zâmbetului pe care le poți lua în considerare.

Igienizările regulate sunt o necesitate pentru un zâmbet sănătos și mai strălucitor și pentru a menține sănătatea orală optimă. Pentru a programa următoarea ta vizită la stomatolog, contactează astăzi cabinetul Mystic Dent la 0757 017 017.