Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Când să vizitezi cabinetul stomatologului?

Atunci când nu ai o durere dentară sau alt fel de disconfort la nivelul cavității bucale, consideri că dinții tăi sunt sănătoși și ești tentat să amâni controlul stomatologic de rutină. Această perioadă se poate prelungi pe termen lung, fapt ce poate duce la anumite afecțiuni asimptomatice, care, treptat, vor evolua și se vor agrava.
Un lucru este cert: prevenția este mult mai importantă și mai puțin costisitoare decât un tratament complicat realizat în câteva ședințe de către medicul dentist. Specialiștii Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Sectorul 2, îți recomandă un control dentar de rutină de cel puțin două ori pe an și te așteaptă în cele mai bune condiții de siguranță, pentru a depista și trata din timp problemele dentare.
Semne și simptome care te trimit la dentist

1. Gingii inflamate

Gingiile inflamate și sângerânde la periaj sau atunci când utilizezi ața dentară trebuie să te trimită la dentist. Un control este necesar pentru a elimina posibilitatea unor diagnostice precum gingivita sau parodontoza și pentru ca medicul să îți ofere un tratament corespunzător.

2. Miros sau gust neplăcut la nivelul cavității bucale

Dacă mirosul sau gustul neplăcut din cavitatea bucală persistă chiar și după igiena dentară zilnică, este momentul să te întrebi care ar putea fi cauza acestuia. Răspunsul ți-l poate oferi un medic stomatolog, în urma unui consult atent realizat. Cauzele pot fi multiple: carii vizibile sau interdentare, tartru, infecții sau probleme ale limbii.

3. Diabetul

Dacă suferi de diabet de tip I și II, ai mai multe șanse să dezvolți o afecțiune parodontală sau gingivală. În această situație, vizita din 6 în 6 luni la medicul dentist este foarte importantă, la fel cum este o igienă riguroasă făcută acasă, zilnic. În momentul consultului, nu uita să îți informezi stomatologul cu privire la alte probleme de sănătate sau alte tratamente pe care le administrezi.

4. Sarcina

Pentru femei, perioada sarcinii este una care poate determina schimbări la nivelul cavității bucale, provocând diverse probleme dentare serioase: gingii sensibile, sângerânde, infecții dentare sau sensibilitate dentară crescută. Femeile însărcinate ar trebui să își programeze o vizită la medicul dentist în primul sau al doilea trimestru de sarcină și să urmeze sfatul specialiștilor pentru o dantură sănătoasă.

La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, specialiștii noștri în medicină dentară te așteaptă în cele mai bune și sigure condiții, indiferent de problema cu care te confrunți. Programează-te acum pe site-ul nostru, unde vei regăsi și un formular de triaj online. După completarea acestuia, programarea îți va fi confirmată și te așteptăm exact la ora stabilită, pentru a evita aglomerarea cabinetului, din motive de siguranță în această perioadă.

Leave a Reply