Avantajele și dezavantajele plombelor dentare. Sfaturi de la Mystic Dent

Încă din copilărie, majoritatea dintre noi s-au confruntat cu dureri de dinți cauzate de carii, care în urma unui consult stomatologic specializat au necesitat obturații dentare sau plombe dentare, așa cum mai sunt cunoscute de către pacienți. În ultimii ani, plombele dentare au evoluat suficient de mult încât să imite perfect structura și proprietățile țesutului dentar. Despre importanța acestora, dar și despre avantajele și dezavantajele plombelor dentare, specialiștii Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei sunt pregătiți să vă informeze.

Cât de importante sunt plombele dentare?

Plombele dentare sunt adevăratele salvatoare ale dinților afectați de carii. Atunci când un dinte este cariat, pot apărea simptome precum: durere profundă, dificultăți la masticație, respirație urât mirositoare din cauza resturilor alimentare care fermentează în interiorul dintelui și chiar fragmentarea acestuia în cazul avansării cariei. Prin urmare, plombele dentare refac structura dintelui și împiedică răspândirea spre nerv a bacteriilor.
Poate unul dintre cei mai importanți factori de care oricine trebuie să țină cont este prevenția. O carie mică, descoperită la timp este mai simplu de rezolvat și are șanse mai mari de reușită, scutind pacientul de complicații. De aceea, o vizită la medicul stomatolog măcar de 2 ori pe an te poate salva de multe probleme: placă dentară, boli parodontale.

Avantajele și dezavantajele plombelor dentare

Avantaje
– previn răspândirea cariei și aparitiei complicațiilor dentare
– redau funcționalitatea dintelui, dar și estetica sa prin materiale fizionomice
Dezavantaje
– plombele dentare trebuie să fie verificate regulat la stomatolog, iar dacă prezintă semne de degradare a materialului sau carie marginală, să fie refăcute.

Te așteptăm la Mystic Dent, cabinetul stomatologic din sectorul 2, cu cele mai bune sfaturi și servicii pentru o dantură frumoasă și sănătoasă!