5 Semne Conform Cărora Trebuie Să-Ți Scoți Măselele De Minte – Mystic Dent

Ai început să observi o sensibilitate în partea din spate a gingiilor? Te întrebi dacă nu cumva măselele de minte ar putea fi de vină? Atunci când molarii de minte încep să apară, aceștia se pot deplasa și pot avea un impact asupra alinierii dinților și a maxilarului tău, de aceea este important să le extragem.

 

Menținerea unor controale regulate la medicul stomatolog te va ajuta să monitorizezi dezvoltarea lor, dar, între timp, iată 5 semne care îți vor spune că ai nevoie de extragerea măselelor de minte:

 

Sensibilitate și durere în partea din spate a gurii

Primul și cel mai evident semn care va evidenția faptul că ai nevoie de extragerea măselelor de minte este atunci când începi să le simți că erup. Fie că mănânci, te speli pe dinți sau nu faci nimic, dacă începi să simți durere, sensibilitate sau o ușoară senzație de pulsație, este timpul să îți programezi o programare la dentist pentru a le verifica.

 

Inflamație în jurul gingiilor

Atunci când încep să iasă la iveală măselele de minte, acestea pot provoca inflamații la nivelul gingiilor. Aceasta poate fi identificată prin zone ușor umflate și roșiatice de-a lungul liniei gingivale, care se simt dureroase la atingere și chiar fac dificilă curățarea corectă la periaj.

 

Se dezvoltă abcese dentare

După o perioadă îndelungată, dacă măselele de minte sunt ignorate, pot începe să se dezvolte abcesele dentare. Abcesele sunt saci de lichid care pot afecta rădăcinile dinților învecinați, provocând infecții dentare.

 

Rigiditate și durere la nivelul maxilarului

Rigiditatea și durerea pot apărea, de asemenea, în jurul zonei maxilarului, deoarece măselele de minte pot începe să deplaseze dinții și linia maxilarului. Experimentarea unor limitări în ceea ce privește deschiderea și mișcarea gurii și a maxilarului poate fi, de asemenea, un indicator în acest sens.

 

Probleme cu sinusurile

Știai că problemele cu gura și sănătatea orală pot avea un impact asupra sinusurilor? Problemele sinusurilor s-au dovedit a fi adesea strâns legate de problemele dentare, inclusiv de măselele de minte. Dacă te confrunți cu congestie, presiune sau durere la nivelul sinusurilor, acestea pot fi simptome care evidențiază nevoia de a-ți scoate măselele de minte.

 

Deși extracția măselelor de minte este una dintre cele mai frecvente proceduri dentare, de multe ori acest lucru nu va apărea ca o problemă pentru mulți adulți. Dar este imperativ ca molariii de minte să fie scoși atunci când apar semne precum cele enumerate aici, a evita deteriorarea sănătății dentare.

 

Dacă te confrunți cu unul sau mai multe simptome amintite mai sus, te așteptăm la un control la cabinetul de stomatologie Mystic Dent. În urma examinării, vom stabili împreună care sunt următorii pași pe care îi vom putea urma. Poți face o programare prin telefon la 0757 017 017 sau online, aici.