5 lucruri de știut înainte de a încerca albirea dentară acasă

Culoarea dinților este ceva ce ne preocupă pe mulți dintre noi. Uneori, respectarea unei rutine de îngrijire care include periajul timp de 2 minute și folosirea aței dentare și a apei de gură nu este suficient pentru a menține un zâmbet alb.

Ne dorim dinți albi și strălucitori. Ne dorim rezultate imediate. Cu toate astea, vrem să păstrăm obiceiuri precum fumatul sau consumul de cafea, deși afectează direct culoarea dinților (și nu numai).

Decidem să dăm o șansă albirii dentare făcută acasă. Ne facem documentarea, aflăm pașii de urmat și ne așteptăm la rezultate minunate. Iată, însă, ce trebuie să aveți în grijă dacă vă decideți să vă albiți dinții acasă:

Plombele dentare

Albirea dinților nu afectează plombele sau orice alt tip de material din dinți. Dacă aveți plombe și încercați să vă albiți dinții, veți observa că acea secțiune nu este la fel de albă precum dinții naturali. Aplicarea unor fațete de porțelan este singura modalitate de a schimba culoarea dinților afectați de astfel de construcții și proceduri.

Sănătatea gingiilor

Mulți dintre cei care încearcă albirea dentară acasă, nu se gândesc la cum ar putea asta afecta gingiile. Dacă urmați un tratament pentru gingivită, de exemplu, vă puteți irita cu ușurință gingiile în timpul procesului de albire. De altfel, este indicat să consultați medicul stomatolog înainte de a încerca vreun tratament de albire acasă, pentru a primi indicațiile necesare de la o sursă cu autoritate în domeniu.

Durata

Albirea dinților acasă este un proces de durată. Rezultatele pot apărea de la primul tratament, însă agenții de albire nu sunt la fel de eficienți precum cei folosiți într-un cabinet de stomatologie. Puteți avea nevoie de mai multe tratamente pentru a obține rezultatele dorite, însă nu uitați să respectați indicațiile pentru a nu crea stări de disconfort sau chiar probleme dentare mai grave.

Hipersensibilitatea dentară

Tratamentele de albire dentară acasă pot afecta mult sensibilitatea dinților. Dacă aveți deja dinți sensibili, tratemetele de albire v-ar putea provoca un disconfort destul de mare. Puteți folosi un tratament pentru sensibilitate care să vă ajute să suportați cât mai ușor micile disconforturi. Din fericire, în câteva zile durerea la consumul de alimente calde, reci sau tari ar trebui să dispară.

Rezultate imperfecte

În unele cazuri, tratamentele de albire dentară nu dau cele mai bune rezultate. Albirea nu e consistentă: nu a fost albită toată suprafața dentară. În același timp, pot rămâne anumite pete care să nu fi suportat tratamentul de albire.

Tratamentele de albire acasă pot avea rezultate mulțumitoare, însă nu sunt la fel de sigure și eficiente precum albirea la cabinetul de stomatologie. Medicul stomatolog vă poate propune un tratament personalizat, potrivit dinților pacientului, pentru a avea rezultate uniforme și disconfort minim.

Dacă aveți posibilitatea, încercați albirea dentară profesională la cabinetul Mystic Dent și vă puteți convinge de eficiența și calitatea unui astfel de tratament numaidecât. Pentru programări, ne puteți contacta prin telefon la 0757 017 017 sau puteți completa formularul online, aici.