5 beneficii ale tratementului cu laser dentar pentru țesuturi moi

5 beneficii ale tratementului cu laser dentar pentru țesuturi moi

Tratamentul cu laser dentar oferă o modalitate revoluționară de a vă bucura de procedurile minim invazive în cel mai confortabil mod posibil. Beneficiile stomatologiei cu laser pentru țesuturi moi sunt numeroase. Astăzi vom împărtăși cinci dintre acestea cu voi.

Ce este stomatologia cu laser?

În stomatologie, sunt folosite două tipuri de lasere dentare: cele pentru țesuturi dure (pentru smalț și structurile dentare) și cele pentru țesuturile moi (pentru gingii și țesuturi mucoase). De aici, laserele diferă de tipul de tehnologie luminoasă care este utilizată în interiorul laserului însuși.

Laserele dentare pentru țesuturi moi permit:

  • Proceduri chirurgicale minim invazive
  • Vindecare rapidă
  • Recuperare mai rapidă după procedurile comune
  • Tratament atât pe țesuturile sănătoase, cât și pe cele bolnave (inclusiv bolile gingiilor și herpesul bucal)

Ce afecțiuni poate trata laserul dentar?

Stomatologia cu laser este suficient de sigură pentru a fi utilizată pe orice țesut moale din întreaga gură: de la buzunarele de sub gingii unde dinții se conectează cu restul gurii, până la marginile delicate ale gingiilor care sunt vizibile atunci când zâmbiți, laserele le pot trata pe toate.

5 mari beneficii ale stomatologiei cu laser pentru țesuturi moi

Iată doar câteva dintre diferitele tipuri de proceduri care utilizează laserul dentar pentru țesuturi moi pe care le oferim în cabinetul nostru:

Tratament parodontal — Tratamentul dentar cu laser pentru boala parodontală a fost unul dintre primele motive pentru care a fost dezvoltată tehnologia. Laserele dentare sunt capabile să ajute la distrugerea bacteriilor infecțioase și să elimine cantitățile mari de acumulare.

Laserul dentar în tratamentul gingiilor este suficient de blând pentru a trata stratul exterior al țesuturilor, dar suficient de dur pentru a distruge sursa infecției. În comparație cu curățările profunde efectuate fără laser dentar, veți vedea lucruri precum umflare și sensibilitate reduse, adâncimi îmbunătățite ale buzunarului dintre gingie și dinte și sângerare mai mică.

Extracții dentare – O parte din disconfortul după tragerea unui dinte se datorează umflăturii la locul alveolei și oricăror incizii. Utilizarea unui laser pentru țesuturi moi poate cauteriza imediat țesutul la locul de extracție, astfel încât să nu vedeți atât de multă inflamație în timpul recuperării. Acesta este încă unul din lista de beneficii ale stomatologiei cu laser.

Recontourare cosmetică a gingiilor — Aveți un zâmbet „gumos” sau linii neuniforme ale gingiilor? Este ușor să obțineți dinți uniformi cu tehnologia stomatologică cu laser.

În anii trecuți, reconturarea gingiilor implica tehnici chirurgicale invazive, pansamente medicamentate și până la două săptămâni de timp de recuperare. În loc de bisturiu, medicii stomatologi de la cabinetul Mystic Dent pot folosi laserul pentru a modela ușor și a recrea o nouă linie a gingiei dumneavoastră. Veți vedea rezultate imediate și dinți mai plini, pentru o estetică mai bună în aceeași zi!

Un alt tip de reconturare a gingiilor nu este cosmetic, ci mai degrabă terapeutic. „Alungirea coroanei” este un proces similar în care laserul ajută la reducerea cantității de țesut care acoperă dintele. Îl folosim în cazurile în care este necesară o coroană, dar nu este vizibil suficient dinte sau dacă aveți buzunare adânci ale gingiei care nu pot fi curățate cu o periuță de dinți obișnuită și ață dentară. Reducerea adâncimii buzunarului cu un laser vă poate ajuta să preveniți contracția suplimentară a osului sau potențiala pierdere a dinților.

Tratamentul herpesului oral — Acum puteți reduce speranța de viață a herpesului la jumătate și nu este nevoie de medicamente. Pur și simplu sunați la cabinetul nostru de stomatologie cu laser din Bd. Lacul Tei, nr 123 în momentul în care simțiți senzația de mâncărime, furnicatură sau usturime în jurul gurii.  Atâta timp cât detectați rapid herpesul, vă puteți aștepta să fie mai mic și mai puțin dureros, urmând întregul curs în câteva zile.

Frenul lingual restrictiv – Atunci când frenul lingual este destul de scurt sau strâns, poate restricționa mișcarea buzelor și a limbii. De cele mai multe ori, frenul restrictiv este observat mai întâi la bebeluși. Este posibil ca sugarii să nu se poată prinde corect pentru a alăpta sau a hrăni, sau că, pe măsură ce devin copii mici, ar putea avea un impediment vizibil de vorbire.

Din fericire, tratamentele pentru frenul lingual restrictiv sunt mai ușoare și mai blânde pentru bebeluș sau sugar atunci când sunt efectuate cu laser. Dar procedura poate fi finalizată și la copii mai mari, adolescenți și adulți. Cu un pic de exerciții speciale, mușchii se vor obișnui să aibă o gamă mai largă de mișcare pentru o funcționare îmbunătățită.

În comparație cu metodele convenționale de „tăiere” utilizate pentru tratarea frenului restrictiv, un laser dentar este semnificativ mai ușor pentru pacienții noștri.

Suntem la un click distanță pentru orice întrebare legată de tratementul cu laser pentru țesuturi moi (și nu numai). Fă-ți o programare online sau telefonic la numărul de telefon 0757 01 70 17 la cabinetul de stomatologie Mystic Dent și vom preveni sau remedia împreună orice problemă dentară sau gingivală te îngrijorează.