3 sfaturi pentru a menține un zâmbet sănătos vara

Soarele de vară ne antrenează pentru distracție și renunțarea la cotidian în favoarea voii bune. Însă, în același timp, vacanța de vară, concediile și excursiile ne pot distrage de la buna noastră rutină de igienă orală. Însă asta nu înseamnă că nu ne putem menține un zâmbet sănătos.

Iată 3 moduri în care putem preveni aparția cariilor sau a altor probleme dentare în timpul verii:

  1. Păstrează o rutină

Chiar dacă micuții tăi rămân treji până târziu pentru a se juca și vă întoarceți obosiți în casă, rezistați tentației de a merge la culcare fără a vă peria dinții. Este important ca toți membrii familiei să se spele pe dinți și să folosească ață dentară regulat, ceea ce îi va ajuta pe copii să-și formeze și păstreze obiceiuri sănătoase și să prioritizeze sănătatea orală.

Oricât de aglomerate sunt zilele de vară, nu ar trebui să fie dificil să ne facem timp pentru igiena orală: de două ori pe zi, câte două minute de periaj este minimum necesar pentru a ne menține sănătatea orală.

 

  1. Spune nu gustărilor și băuturilor zaharoase

Pe măsură ce temperaturile cresc, apar tot mai multe evenimente precum festivalurile sau ieșirile în aer liber. Acestea sunt prilejuri ideale de a petrece timp împreună cu cei dragi și, totodată, de a savura gustări și băuturi delicioase. Sucurile și înghețata, de exemplu, pot deveni irezistibile pe timp de vară, însă asta nu ar trebui să vă afecteze sănătatea dentară dacă sunt consumate cu moderație.

Putem savura băuturi zaharoase din când în când, dar nu foarte des. De altfel, setea se potolește cel mai bine consumând apă, iar hidratarea este esențială, mai ales în perioadele cu temperaturi extreme. Apa contribuie direct la fluxul de salivă din cavitatea bucală, care ajută foarte mult la curățarea resturilor de mâncare dintre dinți.

 

  1. Programează mai devreme vizita la stomatolog înainte de începerea școlii

Vizitele regulate sunt un obicei cu care trebuie să-i obișnuim pe cei mici. Începerea noului an școlar este o oportunitate perfectă pentru a avea o consultație.  Astfel, putem depista (sau trata) orice potențială problemă dentară și astfel vom evita orice disconfort în viitorul apropiat.

De altfel, medicul stomatolog îi va explica celui mic regulile de igienă dentară și ce pași trebuie să includă în rutina lui de îngrijire orală pentru a menține un zâmbet sănătos. Ulterior, când începe școala, iar programul copilului este stabilit în mare, va fi foarte ușor pentru cel mic nu doar să includă periajul în programul lui zilnic, ba chiar să mențină acest obicei în viața de zi cu zi.

 

Așadar, cu o rutină simplă și ușor de respectat și cu puțină grijă la ce consumăm, putem avea grijă cu ușurință de dantura noastră oricând, chiar și în zilele pline sau obositoare. Fii perseverent cu obiceiurile sănătoase și în timp vei vedea rezultatele.