Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Tu îţi îngrijeşti corect dantura?

Îngrijirea danturii nu se rezumă doar la un simplu periaj înainte de prima cafea de dimineaţă. Foloseşti periuţa de dinţi potrivită nevoilor tale? Dar aţă dentară? Ştii de ce trebuie să te clăteşti cu apă de gură? Îngrijirea corectă a danturii nu este un procedeu complicat şi nici nu necesită mult timp, în schimb are o mulţime de efecte pozitive asupra danturii, timp îndelungat.

Urmează câteva sfaturi de bază şi bucură-te de o dantură sănătoasă! În primul rând, efectuează un periaj al dinţilor de cel puţin două ori pe zi,timp de 3-4 minute, cu o pastă de dinţi de calitate.

Periajul dentar corect se realizează printr-o mişcare de rotire de sus în jos la arcada superioară şi de jos în sus la arcada inferioară, respectiv dinspre gingie spre dinte, asigurându-se astfel şi un masaj al gingiilor. Ambele arcade vor fi periate şi pe interior şi suprafeţele masticatorii vor fi periate şi ele din spate în faţă. De asemenea, trebuie periată şi limba, pentru îndepărtarea eficientă a bacteriilor.

Se recomandă folosirea unei periuţe cu peri moi şi cu un cap de mărime potrivită, pentru a evita zgârierea gingiilor.

Purtătorii de aparate ortodontice sau lucrări fixe sunt sfătuiţi să folosească şi periuţele interdentare sau duşul bucal. Nu uita să schimbi periuţa de dinţi o dată la 3 luni!

Încheie procesul de periaj prin clătirea cu apă de gură şi folosirea aţei dentare. În general, încearcă să eviţi consumul de zaharuri, sucuri, băuturi acidulate şi fumatul.

Cu puţină atenţie, în maxim 10 minute pe zi, poţi avea grijă corect de dantura ta!

Leave a Reply