Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Tipuri de radiografie dentară – Sfaturi de la Mystic Dent

 

De ce este o radiografie dentară importantă în procesul de evaluare a unui pacient? Specialiștii de la Mystic Dent, cabinetul de stomatologie din Lacul Tei, îți oferă răspunsul!

 

Radiografia dentară reprezintă o etapă indispensabilă medicului stomatolog, întrucâ influențează planul de tratament propus și modalitatea prin care se va realiza intervenția medicală asupra danturii. De multe ori, simptomele și disconfortul prezentate de către pacient sunt insuficiente pentru ca medicul stomatolog să își creeze o opinie vis-a-vis de problema indicată, mai ales dacă nu există efecte vizibile cu ochiul liber. De asemenea, radiografia dentară este cea mai bună metodă pentru a preveni afecțiunile dentare, întrucât le poate indica în timp util: carii, pierderi osoase, starea canalelor radiculare și a plombelor, molarii de minte care creează disconfort.

 

Specialiștii cabinetului de stomatologie din sectorul 2, îți spun tot ce trebuie să știi despre radiografia dentară și de câte tipuri poate fi aceasta.

 

  1. Radiografia dentară bite-wing sau „în mușcătură” constă în încleștarea dinților pacientului pe un dispozitiv din plastic care conține un film radiologic. Aceasta poate depista cariile interdentare, cariile secundare, precum și bolile parodontale.

 

  1. Radiografia dentară ocluzală oferă imaginea arcadei superioare și inferioare și se foloselte pentru a urmări creșterea dinților la copii, dar și pentru a depista eventuale fracturi la nivelul oaselor maxilare, abcese sau chisturi.

 

  1. Radiografia dentară panoramică oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor dinților, precum și a oaselor maxilare, mandibulă și articulații de prindere a mandibulei. Aceasta se folosește pentru a localiza eventuale fracturi, dar și formațiuni patologice la nivelul oaselor maxilare.

 

  1. Radiografia dentară retro-alveolară se poate folosi pentru a observa atât dinții inferiori, cât și pe cei superiori. Aceasta este o radiografie de dimensiuni mici, pe care se văd 2 sau 3 dinți, cu scopul de a primi mai multe detalii despre afecțiunile acestora și pentru a se stabili tratament potrivit.

 

În sectorul 2, la cabinetul stomatologic Mystic Dent, te așteptăm cu cele mai bune servicii de radiografie dentară!

Leave a Reply