Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Pulpita dentară – De ce apare și cum o tratăm?

Pulpita dentară – o afecțiune care apare la nivelul pulpei dentare și care este datorată unor bacterii care produc inflamația. Aceasta poate rezulta în urma unei carii netratate care a pătruns deja adânc în dentină sau în urma unui traumatism: dinte fracturat, alinierea incorectă a maxilarului, bruxismul. Specialiștii Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Sectorul 2, recomandă o igienă orală riguroasă, limitarea zaharurilor și carbohidraților rafinați, dar și efectuarea unui control dentar periodic, pentru a scădea riscul apariției pulpitei dentare.

Cauze și simptome

Pulpita dentară poate fi de 2 feluri, în funcție de gravitatea sa:
1. PULPITA REVERSIBILĂ: caracterizată prin inflamație ușoară, durere în timpul masticației, precum și sensibilitate crescută la alimentele calde și reci, dar și la cele foarte dulci, care dispare în aproximativ 1-2 secunde.

2. PULPITA IREVERSIBILĂ: se caracterizează prin durere accentuată, care durează până la câteva zile, moment în care apare necroza pulpară: încetarea durerii. Chiar dacă pacientul nu mai simte disconfort, infecția se extinde, sensibilizând dintele și ducând la alte simptome, cum ar fi: infecție, febră, noduli limfatici umflați, respirație urât mirositoare și gust neplăcut în gură.

Tratament

Metodele de tratament în cazul pulpitei dentare pot să difere în funcție de gravitatea acesteia. Pentru pulpita reversibilă tratamentul poate implica doar îndepărtarea cariilor și refacerea dintelui deteriorat, eliminând astfel infecția. Dacă se pune problema unei pulpite ireversibile, medicul endodont poate efectua un tratament de canal și o pulpectomie. În unele cazuri însă, se poate recurge la extracție dentară, dacă dintele nu mai poate fi salvat.

La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, specialiștii noștri în medicină dentară te așteaptă în cele mai bune și sigure condiții, indiferent de problema cu care te confrunți. Programează-te acum pe site-ul nostru, unde vei regăsi și un formular de triaj online. După completarea acestuia, programarea îți va fi confirmată și te așteptăm exact la ora stabilită, pentru a evita aglomerarea cabinetului, din motive de siguranță în această perioadă.

Leave a Reply