Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Periuța de dinți electrică – Care sunt avantajele?

Cu toții ne dorim dinți frumoși și sănătoși. Ne dorim să zâmbim celor dragi fără teamă.

Igiena dentară nu este negociabilă când vine vorba de sănătatea sau aspectul danturii. Obiceiurile sănătoase conduc la un stil de viață sănătos. E necesar să ne acordăm zilnic timp pentru a avea grijă de dinții noștri, să avem o rutină pe care să o respectăm.

În ziua de astăzi sunt numeroase soluții care ne pot ajuta să păstrăm o igienă potrivită pentru dantura noastră. Printre ele, se numără și periuța electrică.

Aceste modele sunt o investiție pe termen lung, cu efecte binemeritate. Ce-i drept, periuțele electrice sunt mult mai costisitoare decât cele manuale, însă acest fapt nu trebuie să ne descurajeze, având în vedere beneficiile periajului cu o periuță electrică.

 

Iată care sunt principalele avantaje ale periuței electrice:

  1. Economisești mai mult timp cu o periuță electrică

O periuță electrică poate efectua într-un timp mult mai scurt, mai multe mișcări decât o periuță manuală și chiar mai complexe. E limpede, cu o periuță electrică poți reduce timpul de periaj al dinților la 2 minute datorită acestor mișcări automate de rotație, fără să compromiți curățarea corectă.

  1. Periuța electrică se manevrează mult mai ușor reușind curețe mai bine suprafețele interdentare.

Pentru cei care nu stăpânesc o tehnică bună de periaj, periuța electrică este un ajutor pentru un periaj eficient, chiar și când poziția dinților poate îngreuna pătrunderea în anumite spații și curățarea unor suprafețe greu de atins.

  1. Contribuie activ la menținerea sănătății orale.

O periuță electrică folosită cum trebuie asigură un periaj eficient, contribuind la menținerea sănătății dentare, fără a afecta smalțul sau gingia. Cu periuța electrică poți elimina mai ușor placa bacteriană și astfel, poți reduce depunerile de tartru. Totodată reduce inflamarea gingiilor și alte probleme gingivale.

  1. Ușor de folosit, chiar și de către cei mici

Este foarte ușor de folosit, indiferent de vârstă, există periuțe de dinți electrice chiar și pentru copii. În general, cei mici sunt atrași de dispozitive noi, de aceea, noi credem că o periuță i-ar încuraja să dezvolte o rutină  în ceea ce privește spălatul pe dinți.

 

Cum alegem modelul potrivit?

În momentul actual, găsim pe piață periuțe electrice cu capete cu mișcări de rotație sau de oscilație, capete cu pulsații sau capete pentru curățarea limbii. În funcție de rigiditatea periilor, există capete cu perii de duritate normală sau cu perii moi și foarte moi, potrivite celor cu sensibilitate dentară.

Alege o periuță de dinți care să aibă un program de periaj care să te mulțumească: pentru dinți sensibili, pentru masarea gingiilor, pentru albirea dinților și înlăturarea petelor, pentru o curățare mai profundă și așa mai departe.

Gândește-te la ce ai avea nevoie în mod prioritar și cere-i o părere medicului tău dentist. În funcție de cele două, îți poți găsi modelul potrivit nevoilor tale.

 

În zilele noastre, este greu să-ți găsești scuze pentru a nu avea o dantură frumoasă și sănătoasă. Datorită noilor tehnologii, putem să ne bucurăm de mai multe metode de îngrijire a danturii, mai interesante, mai simple și mai eficiente. Periuțele electrice asigură o curățare orală sigură și rapidă și contribuie la menținerea sănătății dentare și gingivale.

Tu folosești deja o periuță de dinți electrică?

Leave a Reply