Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Infecțiile dentare – cât sunt de periculoase?

Te-ai trezit cu gingia inflamată și observi că la baza dintelui sau în jurul gingiei ți-a apărut un mic săculeț alb? Poate că nu este dureros, dar ar trebui să te mobilizeze rapid spre un cabinet stomatologic, pentru a beneficia de o consultație și a începe un tratament de combatere a infecțiilor dentare.

Infecțiile dentare, de multe ori ignorate, pot fi extrem de periculoase pentru fiecare din noi. Există situații când acei săculeți cu puroi nu ies la suprafață, dar infecția există. Și uneori nici nu ne dă bătăi de cap, nici nu avem dureri – acestea sunt unele dintre cele mai periculoase situații. Infecțiile dentare netratate la timp se pot transforma rapid în infecții ale sinusurilor, pot duce la distrugerea țesutului moale din jurul dinților și implicit la căderea acestora.

Este important de știut că o infecție de orice fel, chiar și cea dentară, se poate răspândi rapid în organism, spre diferite organe. Principalele cauze ale infecțiilor dentare sunt de trei tipuri: cariile netratate, obturațiile coronare adânci (plombele adânci) și traumele externe de orice fel (lovituri), care pot afecta nervii până la distrugerea completă a acestora.

Cea mai bună soluție este întotdeauna prevenirea – nu trebuie să așteptăm apariția durerilor sau a abceselor dentare. O igienă dentară atent efectuată și vizitele regulate la dentist te pot ajuta să previi sau să identifici la timp acest gen de afecțiune dentară.

Un simplu consult de rutină, la un cabinet stomatologic, poate preveni multe neplăceri în viitor. Uneori, o programare online sau un simplu telefon pentru programarea unei consultații la cabinetul unui dentist reprezintă primii pași pentru sănătatea ta.

Leave a Reply