Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Îngrijirea completă a dinților – Detartraj la Mystic Dent

Ce este tartrul?

Depunerea de tartru este un proces natural, cauzat în mare parte de igiena precară al dinților. De  multe ori neglijăm partea dinspre interiorul gurii, care este, de fapt, zona cea mai afectată de tartru. Altă cauză a apariției tartrului este poziția înghesuită a dinților, fiind foarte greu de realizat o igienizare corectă în acest caz.

Tartrul este un depozit mineral-organic, format din placa bacteriană care s-a depus în timp pe suprafeţa dinţilor. Sunt două tipuri de tartru: supragingival (de un alb-gălbui, dar se poate închide la culoare din cauza fumatului sau a coloranților alimentari) sau subgingival (ai închis la culoare și mult mai dur).

Pe lângă faptul că este inestetic, tartrul este și dăunător. Poate duce la boli ale gingiilor și parodontale și afectează smalțul dinților.

 

Cum prevenim tartrul?

Obiceiurile sănătoase de îngrijire dentară te pot ajuta să previi depunerea de tartru. Asta presupune în primul rând respectarea unei rutine corecte de igienă orală: periajul corect de minim 2 ori pe zi, de la gingie spre exterior, atât pe suprafața externă cât și pe cea internă și folosirea cu regularitate a aței dentare și a apei de gură.

Pe lângă asta, este important să menții un nivel ridicat de salivă în cavitatea bucală, întrucât aceasta protejează dinții împotriva depunerilor de calcar și a plăcii bacteriene. Cu alte cuvinte, ai un motiv în plus pentru care hidratarea este esențială.

Ține cont că fumatul scade cantitatea de salivă și de-asta ai încă un motiv pentru care să încerci să-l reduci sau chiar să renunți de tot la fumat.

 

Ce presupune detartrajul?

Detartrajul este un tratament ce constă în spargerea şi îndepărtarea depozitelor de tartru. Se poate face manual sau cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete sau cu aer comprimat. Nu este un tratament dureros, nu afectează smalțul dentar și nici sănătatea dinților și a gingiilor.

 

Ce beneficii oferă detratrajul?

Detartrajul îmbunătățește vizibil aspectul dinților. Deși nu are un rol de albire a danturii, eliminând depuneriile de tartru, dinții devin mai curați și mai strălucitori și capătă o culoare uniformă.

Pe lângă asta, previne dezvoltarea unor afecțiuni gingivale, eliminând tartrul dintre gingie și dinte, ca tu să te bucuri de gingii sănătoase multă vreme.

Prin eliminarea tartrului, sunt elimintate și bacteriile care provocau o respirație urât mirositoare. Astfel poți să te bucuri din nou de o respirație proaspătă în urma detartrajului.

 

O igienă corespunzătoare începe la tine acasă și continuă la cabinetul tău de stomatologie Mystic Dent. Adoptă o rutină corectă de îngrijire a dinților prin periaj, ață dentară și apă de gură și completeaz-o cu o ședință de detartraj de 2 ori pe an!

Programează-ți ședința de detartraj șa Mystic Dent aici.

Leave a Reply