Program : Luni - Vineri 09:00 - 20:00
  Contact : 0757 017 017

Ce trebuie să faci înainte de a purta aparatul dentar – Sfaturi de la Mystic Dent

Ai remarcat că ai nevoi de aparat dentar sau medicul tău dentist ți-a recomandat purtarea unuia în urma unui consult? Beneficiile unui aparat dentar sunt nenumărate:
– Dinți mai drepți și mai frumoși
– Rezolvarea altor probleme cum ar fi: sângerări gingivale, dificultăți la masticație și digestie, precum și de disfuncții de vorbire sau uzură a suprafeței dentare.
Așadar, înainte de aplicarea aparatului dentar, medicul stomatolog va trebui să îți propună să parcurgi următorii pași în procesul tratamentului:

1. DETARTRAJ ȘI PERIAJ PROFESIONAL

Realizarea unui detartraj și a unui periaj profesional este obligatoriu înaintea aplicării aparatului dentar. Medicul stomatolog îți va curăța tartrul acumulat pe suprafața danturii și în urma periajului va evalua starea dinților tăi: existența cariilor sau a problemelor gingivale. Nu uita! Aparatul dentar se aplică doar pe dinți perfect sănătoși!

2. ECOGRAFIA

Următorul pas în depistarea problemelor dentare existente este ecografia. Medicul stomatolog îți va propune să îți realizezi una, pentru a depista cariile care nu se pot vedea cu ochiul liber.

3. DOCUMENTAREA

Dacă vrei să știi mai multe despre ce presupune purtarea unui aparat dentar, există o multitudine de articole și video-uri pe internet care te pot ajuta să îți înlături teamerile și care îți pot oferi o imagine mai clară vis-a-vis de îngrijirea dinților în perioada tratamentului. La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Lacul Tei, specialiștii noștri îți oferă următoarele sfaturi:
– Frica de durere nu trebuie să existe în procesul de purtare a unui aparat dentar. Aparatul dentar poate crea un mic disconfort, însă există modalități de a rezolva aceste probleme, pe care le poți discuta cu ortodontul tău.
– După aplicarea aparatul dentar va trebui să pui mai mult accent pe igiena orală față de cum o făceai anterior. Pe lângă periajul normal, folosirea aței dentare și a apei de gură, vei avea nevoie și de o periuță interdentară, care te va ajuta să elimini resturile alimentare dintre bracket-uri. De asemenea, medicul îți poate recomanda și aparat pentru duș bucal.
– Când vine vorba despre alimente, trebuie să știi că, în perioada purtării aparatului dentar, nu vei putea să muști sau să mesteci alimente tari, crocante sau lipicioase, pentru că va exista riscul desprinderii aparatului dentar de pe dinți.

La Mystic Dent, cabinetul stomatologic din Sectorul 2, specialiștii noștri în medicină dentară te așteaptă în cele mai bune și sigure condiții, indiferent de problema cu care te confrunți. Programează-te acum pe site-ul nostru, unde vei regăsi și un formular de triaj online. După completarea acestuia, programarea îți va fi confirmată și te așteptăm exact la ora stabilită, pentru a evita aglomerarea cabinetului, din motive de siguranță în această perioadă.

Leave a Reply